Lakeside Contemporary Residence

 

Project Details

This is a lakeside contemporary residence that won an AIA architectural design award. The structural framing included numerous cantilevers, curved support elements and concentrated load transfers with hidden posts and girders. Outside, a curved concrete retaining wall follows the sloping grade of the lake. Also, a cantilevered two-story screen wall, only 8″ thick, was designed to withstand considerable wind loads using pressure treated engineered lumber and reinforce concrete foundations.

OVERVIEW
  • Project:
    Lakeside Contemporary Residence
  • Location:
    Weston, CT
  • Architect:
    Roger Ferris + Partners
  • Award:
    1997 AIA Connecticut Design Award
  • Category:
Archive

Share this…

View Our Other Projects

Stevens School at the New Canaan Country School

Sempra Energy Trading Group

Wykagyl Shopping Center Addition

Waterfront Residence

Oxford High School

OVERVIEW
  • Project:
    Lakeside Contemporary Residence
  • Location:
    Weston, CT
  • Architect:
    Roger Ferris + Partners
  • Award:
    1997 AIA Connecticut Design Award
  • Category:
Archive

Share this…